WE ARE ELLUI

27 Mar 2023

Tänk om det gick att resa i tiden, att för en stund få befinna sig låt säga 70 år bakåt i tiden och berätta för dåtidens frihetskämpande kvinnor om oss och ELLUI. Om den idé född på Paris gator sommaren 2012 som sedan blev verklighet, som grundat hittills två arbetsplatser för 20 självständiga kvinnor år 2023…

Att vara kvinna, 33 år, företagsledare för en modern och framgångsrik arbetsplats med möjlighet att dela vår verklighet i ett land med yttrandefrihet är en lyx. Med det sagt, något att vara tacksam för, dela med sig öppet av och motivera kring.

När jag nu skapar vår första post känner jag bara stolthet.
Över det mod inför möjligheter som infann sig i mig 2014 då idé blev verklighet och ELLUI som salong tog fart.
I Liza, som från rädsla till mod ingick som delägare när första salongen grundades 2015. Som med åren vuxit och tagit plats i ett större partnerskap och huvudbolag.
I Julia, partner på salongen på Norrmalm. Som i sin drivkraft att öppna salong såg, precis som vi, möjligheten i att växa tillsammans med andra starka kvinnor i skapandet av en fantastisk arbetsplats.
Stolthet över oss 20 kvinnor som under ELLUI’s tak idag driver egna företag, i frihet och självständighet.
Över våra värderingar, företagsdemokrati och olika kulturella inslag.
Över alla kvinnor i teamet som genom åren blivit mödrar, bollandes med nya krav och rutiner utan att släppa på företagandet.
Stolt och tacksam över alla de kvinnor, och såklart män, som dagligen besöker oss och uppskattar det vi göra.

Photo 1: @el_gallo_sueco
Photo 2 : @philip_photos

ELLUI är en plats för oss alla att gemensamt vara stolt över. Som frisör, kund, granne eller moster. Det är en modern arbetsplats, där kvinnor får ta plats och med en ledning som alltid är lyhörda på utveckling och nytänkande. En plats byggt av ett team som älskar sitt jobb. Med passion att skapa världens bästa hår till att ge service i världsklass. Ett företag med öppet sinne i alla avseenden.

Även om resa i tiden (ännu?) inte är verklighet, så är i alla fall ELLUI det. Lyckas internet få vår story att resa vidare i realtid och inspirera någon som behöver det så är jackpoten vunnen. Med det avrundas vår första post och jag önskar välkomna till att fortsätta följa oss här. Vi ser fram emot att dela individuella och gemensamma resor i vår utveckling framåt. Vad kan vi sia om att hända härnäst?

 

Kate Karlsson
Creative Director & Owner